Week van het Oorsuizen (Tinnitus) 2020

Geplaatst op dinsdag 4 februari 2020

Week van het Oorsuizen (Tinnitus) 2020

Tijdens de Week van het Oorsuizen van 4 tot en met 10 februari 2020 luidt Hoormij.NVVS opnieuw de noodklok.

Wist je dat?
  • Tinnitus (oorsuizingen) steeds vaker voorkomt bij jongeren?
  • Zo’n 20% van de jongeren in Nederland last heeft van tinnitus?
  • Dit vaak komt door het luisteren naar harde muziek, uitgaan en festivals?
  • Tinnitus ook een andere oorzaak kan hebben?

Fysio Steins kan je daar mee helpen

Onze therapie bestaat uit het geven van voorlichting en adviezen bijvoorbeeld: gebruik gehoorbeschermers bij harde geluiden. Want gehoorschade verergert tinnitus klachten.

Hoe kan ik te hard geluid voorkom wat leidt tot gehoorschade? Denk eraan om oordopjes te dragen bij concerten of festivals en straks tijdens het carnaval, je oortjes met muziek niet te hard te zetten en gehoorbeschermers te dragen bij lawaai tijdens het klussen of op het werk.

Tinnitusklachten (oorsuizingen) verergeren als je moe bent of gespannen (gestrest). We zien soms dat de kauwspieren dan extra gespannen zijn.
Als je jezelf verzet tegen de oorsuizingen (tinnitus), ervaar je ook stress wat gepaard gaat met aanspannen van de kauwspieren en daardoor ervaar je weer meer last van de tinnitus. Ons advies: probeer dat niet te doen, acceptatie van de tinnitus is de eerste stap naar minder klachten. Het vermijden van stilte kan je al helpen.

Probeer stress zoveel mogelijk uit je leven te bannen

Dit kun je doen door op tijd rust te nemen, oververmoeidheid te vermijden, voldoende te bewegen en slapen. Een belangrijk onderdeel van onze therapie is om je te leren hoe je de spieren kunt ontspannen waardoor de tinnitus klachten afnemen. Als deze spieren minder gespannen zijn heb je minder last van de tinnitus klachten. Ook kunnen we als je, daar behoefte aan hebt, ontspanningsoefeningen en leefstijl adviezen aanbieden.

Wil je nog wat informatie lezen dan verwijzen we je graag naar het boek ‘Eerst hulp bij oorsuizen’ van psycholoog Olav Wagenaar en naar Hoormij.NVVS

Wilt u meer weten of heeft u vragen

De fysiotherapeuten van Fysio Steins | Hoogstraat informeren u graag. Bel ons geheel vrijblijvend 0412 - 453608 of gebruik ons contactformulier.


Deel deze pagina met vrienden en collega's




Bekijk het volledige blogoverzicht
Neem direct contact op voor een afspraak
0412 - 453608
Of maak gebruik van ons afspraakformulier
Afspraak maken
Of stel uw vraag via ons contactformulier
Stel uw vraag
Of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Of download of bekijk onze informatiefolders
Informatiefolders

Andere bezoekers bekeken