Chronisch ZorgNet

ClaudicatioNet wordt officieel Chronisch ZorgNet

Sterk netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten in de regio. Succesvolle leefstijl aanpak uitgebreid naar COPD en hartrevalidatie.

Bij veel chronische aandoeningen speelt leefstijl een belangrijke rol. In deze regio bestaat reeds een sterk zorgnetwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten aangesloten bij ClaudicatioNet voor de begeleiding van mensen met etalagebenen. Die leefstijlaanpak blijkt heel effectief en wordt nu uitgebreid naar COPD en hartrevalidatie. Op 12 maart 2020 wordt ClaudicatioNet officieel Chronisch ZorgNet.

Fysiotherapeuten bij Fysio Steins zijn gespecialiseerd in deze aandoeningen

Mensen met etalagebenen (ook wel perifeer arterieel vaatlijden of claudicatio intermittens genoemd) hebben slagaderverkalking. Dat geeft veel pijnklachten bij het lopen en een groot risico op een hartinfarct. Deze patiënten werden 10 jaar geleden vrijwel altijd gedotterd of ze kregen een bypassoperatie. Nu gebeurt dat nog maar zelden. Looptherapie en leefstijlbegeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten die getraind zijn in leefstijl, motivatie en gedragsverandering heeft aantoonbaar meer en langduriger effect voor deze patiënten. Ze kunnen een langere afstand pijnvrij lopen en bij bijna 90 procent van de mensen is na vijf jaar nog geen medische ingreep nodig. Door de aanpassing van leefstijl voelen mensen zich vaak ook mentaal beter. Bovendien bespaart het veel kosten, bijna 8.000 euro per patiënt ten opzichte van een operatie. Per jaar wordt hiermee in Nederland 33 miljoen euro bespaard.

De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Fysio Steins weten niet alleen veel over bewegen en de specifieke aandoeningen, maar ook over hoe je mensen kunt motiveren om gedrag en leefstijl te veranderen. Dat is belangrijk want weinig bewegen, roken, ongezond eten en stress spelen een grote rol bij het ontstaan van etalagebenen. En dat geldt ook voor hartpatiënten en COPD-patiënten. Lukt het om gezonder te leven en meer te bewegen, dan nemen klachten af en de kwaliteit van leven toe.Huisartsen, medisch specialisten en patiënten kunnen via Chronisch ZorgNet eenvoudig zien welke fysiotherapeuten in de buurt gespecialiseerd zijn in deze aandoeningen en kunnen direct een afspraak maken. Hoe dichter bij huis de begeleiding wordt gegeven, hoe groter de kans dat mensen ook daadwerkelijk gaan, is gebleken. Daarom zijn Nana Steins en Marianne Paulzen al jaren lid van het ClaudicatioNet wat op 12 maart 2020 officieel Chronisch ZorgNet wordt.
In heel Nederland zijn er inmiddels 2.200 fysiotherapeuten aangesloten, waardoor er voor alle patiënten met deze chronische klachten een gespecialiseerde therapeut in de buurt is.

Wilt u meer weten of heeft u vragen

De fysiotherapeuten van Fysio Steins | Hoogstraat informeren u graag. Bel ons geheel vrijblijvend 0412 - 453608 of gebruik ons contactformulier.


Deel deze pagina met vrienden en collega's


Neem direct contact op voor een afspraak
0412 - 453608
Of maak gebruik van ons afspraakformulier
Afspraak maken
Of stel uw vraag via ons contactformulier
Stel uw vraag
Of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Of download of bekijk onze informatiefolders
Informatiefolders

Andere bezoekers bekeken