ATM2@

Wat is de ATM2@

ATM staat voor Active Therapeutic Movement en is een groot apparaat waar een patiënt, met bijvoorbeeld lage rugklachten, in gaat staan. Door het aanspannen van spieren wordt de spierspanning van de lage rugspieren gereset, op het moment dat die acuut zijn verkrampt.

Als iemand die geen klachten heeft, voorover buigt, spannen rugspieren volgens een vast patroon aan. Als je echter forse rugklachten hebt, waarbij de spieren in de rug verkrampt zijn, is dat patroon (tijdelijk) verdwenen. De spieren spannen dan allemaal tegelijk aan en de hele rug zit vast.
 

Op dat moment biedt de ATM2@ uitkomst

De patiënt gaat tegen het grote kussen staan en door middel van banden wordt de lage rug zodanig gefixeerd tegen dit kussen, dat de patiënt zonder pijn voorover kan buigen. Omdat de patiënt gefixeerd staat, buigt hij niet echt, maar het centraal zenuwstelsel denkt dat dit wel gebeurt. Omdat deze “beweging” zonder pijn gebeurt, komt het oorspronkelijke aanspanningspatroon van de rugspieren weer terug. De spierspanning wordt eigenlijk weer gereset. Dit leidt direct tot wel 50% minder pijnklachten en spanning in de rug.

Mocht u nog vragen hebben over het Mulligan Concept neem gerust contact met ons op.


Deel deze pagina met vrienden en collega's


Neem direct contact op voor een afspraak
0412 - 453608
Of maak gebruik van ons afspraakformulier
Afspraak maken
Of stel uw vraag via ons contactformulier
Stel uw vraag
Of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Of download of bekijk onze informatiefolders
Informatiefolders

Andere bezoekers bekeken