Fysio Fitness

Wilt u op verantwoorde wijze meer aan lichaamsbeweging gaan doen?

Dan bent u bij Fysio Steins | Hoogstraat aan het juiste adres. Wij trainen uitsluitend onder begeleiding van een fysiotherapeut in groepjes van max. 10 personen. U heeft een vaste trainingstijd en bij verhindering belt u minimaal 24 uur van tevoren af en u kunt dan in overleg op een andere tijd komen trainen. Aanmelden en inschrijven voor de Fysio Fitness kan via telefoonnummer 0412 - 453608. Nadat u een inschrijfformulier bij ons heeft ingeleverd gaat uw inschrijving in. U wordt dan zo spoedig mogelijk opgeroepen voor een intake, waarna de trainingen kunnen starten. Voor de kosten zie hieronder.
 

De tijden

Fysio Fitness
dinsdag 11.00-12.00
woensdag 15.00-16.00
donderdag 14.00-15.00

50+ Fysio Fitness
vrijdag 09.00-10.00

Oncologie
in onderling overleg
 

Intake:

Dagelijks op afspraak, overdag of ’s avonds.
De prijzen:
  • Per les € 15,50
  • Per 3 maanden 1x per week € 135,00
  • Per 3 maanden 2x per week € 225,00

De Fysio Fitness basis intake kost eenmalig € 42,50.
 

Inhaalregel Fysio Fitness

Inhalen is mogelijk indien u afzegt uiterlijk 24 uur voor aanvang van de les. Inhaaltijden worden gekozen in onderling overleg. Het inhalen dient te geschieden binnen de geldigheid van het abonnement.
 

Algemene info

Fysio Fitness/medische fitness is een gezondheidsbevorderende trainingsmethode gericht op: verbetering van algeheel uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie / stabiliteit en beweeglijkheid. Uw trainingsprogramma wordt gemaakt aan de hand van uitkomsten van uw intakeformulier, eventueel een lichamelijk onderzoek, uw trainingsniveau en persoonlijke wensen. U traint onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Een te lage belastbaarheid van het lichaam (vaak door fysieke tekortkomingen) kan ten grondslag liggen aan het ontwikkelen en/of onderhouden van klachten. Allerlei eenvoudige bezigheden kunnen dan gemakkelijk overbelasting veroorzaken. Psychische spanningen kunnen eveneens bijdragen aan het ontstaan en/of onderhouden van lichamelijke klachten. Medische fitness is een beproefde en geschikte trainingsmethode om fysieke tekortkomingen aan te pakken. Alle lichamelijke aspecten kunnen hierbij worden getraind. Veelal heeft dit ook een positieve invloed op de mentale gesteldheid. De totale belastbaarheid van lichaam en geest wordt dan verhoogd. Preventie, training en algeheel welbevinden zijn hier sleutelwoorden.
 

Waarom begeleiding door een fysiotherapeut

De fysiotherapeut(e) heeft specifieke kennis van het houdings- en bewegingsapparaat. Hij of zij is daarmee in staat trainingsprogramma’s te ontwikkelen waarbij op deskundige wijze rekening gehouden wordt met eventuele klachten. Het op de juiste wijze trainen van uw zwakste schakel(s) is de uitdaging. Daarom trainen we in kleine groepen onder deskundige begeleiding.
 

Voor wie is Fysio Fitness

Voor iedereen die aan zijn of haar conditie en algehele fitheid wil werken is medische fitness geschikt. Lichte, chronische of restklachten na een blessure vormen zelden een bezwaar. Indien er nog fysio-, manuele of andere therapeutische behandeling plaatsvindt, hoeft dat geen probleem te zijn. Het kan juist goed aansluiten op elkaar. Overleg dan met uw behandelend therapeut. Bij twijfel neemt u contact op met uw huisarts.
 

Wat doet Fysio Fitness

Verbeteren van uw algehele conditie
Om de algehele conditie te verbeteren is training van het hart-long bloedvatmechanisme noodzakelijk. Door de juiste training aan te bieden zullen daardoor o.a. de volgende effecten optreden: afname van de hartfrequentie, verbetering van de doorbloeding van het gehele lichaam, verbetering zuurstofopname, toename van het algehele welbevinden en prestatievermogen (psychisch en lichamelijk)

Training van uw spieren
Training van spieren geeft een toename van kracht, spieruithoudingsvermogen en coördinatie. Zeker het optimaliseren van het samenspel van de verschillende spieren is erg belangrijk.

Het houdt u lenig
Om de beweeglijkheid op peil te houden en/of te verbeteren worden gerichte oefeningen gebruikt zodat de gewrichten en spieren zo goed mogelijk kunnen functioneren. Een soepel gewricht is noodzakelijk voor een goede spierfunctie en andersom.

Het trainingsprogramma
Uw trainingsprogramma wordt zorgvuldig en op maat binnen onze mogelijkheden op maat samengesteld m.b.v. gegevens verkregen uit een intake welke voorafgaand aan de trainingen bij u wordt afgenomen. Eventuele klachten en/of bijzonderheden worden onderzocht en getest. Ook uw eigen specifieke wensen worden meegenomen in dit geheel. Het programma wordt regelmatig bijgesteld en aangepast. De trainingen worden uitgevoerd op en m.b.v. daarvoor bestemde apparatuur. Echter, ook grondoefeningen kunnen een voornaam onderdeel hierbij vormen.


Deel deze pagina met vrienden en collega's


Neem direct contact op voor een afspraak
0412 - 453608
Of maak gebruik van ons afspraakformulier
Afspraak maken
Of stel uw vraag via ons contactformulier
Stel uw vraag
Of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Of download of bekijk onze informatiefolders
Informatiefolders

Andere bezoekers bekeken