Dry needling triggerpoint therapie

Wat is Dry Needling

Dry Needling is een invasieve techniek met een niet snijdende naald waardoor diepere gelegen weefselstructuren beter en specifieker benaderd kunnen worden. Dry Needling (soort acupunctuur) is gebaseerd op Westerse kennis van (neuro)anatomie, neurofysiologie en pijnsystemen. Bij Dry Needling wordt er een droge (dry) acupunctuurnaald gebruikt zonder toevoeging van medicatie.

Het doel van een Dry Needling behandeling

De aanpak van (chronische) pijnklachten bij diverse aandoeningen (vraag dit aan uw therapeut) waarmee het lichaamseigen pijndempingssysteem gestimuleerd word/opgeroepen en de daarmee samenhangende triggerpoints* worden gedeactiveerd. Spieren worden met een speciale techniek aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.
Hierdoor is Dry needling een efficiënte behandelmethode bij pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren.

Wat is triggerpoint therapie? *

Een myofasciaal triggerpoint is een samentrekking van een klein deel van een spier. Deze samentrekking is door een ervaren therapeut te voelen als een knoop/verdikking in de spier. Deze knoop heeft ongeveer de grootte van een erwt. Een triggerpoint is niet hetzelfde als spierkramp.

Last van schouder verkleving?

Fysio Steins | Hoogstraat biedt gespecialiseerde behandelingen aan, waaronder de dry needling behandeling, waarmee een verkleving van uw schouder kan worden opgelost.

Dry Needling triggerpoint behandeling bij Fysio Steins | Hoogstraat

Fysio Steins | Hoogstraat heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten in dienst, waaronder ook die u kunnen helpen bij het behandelen van triggerpoints. Als u de juiste zorgverzekering heeft afgesloten, wordt de behandeling door uw verzekeraar vergoed.
Mocht u nog vragen hebben over de Dry Needling methode neem dan gerust contact met ons op via 0412 - 453608.

Download hier de informatiefolder Dry needling


Deel deze pagina met vrienden en collega's


Neem direct contact op voor een afspraak
0412 - 453608
Of maak gebruik van ons afspraakformulier
Afspraak maken
Of stel uw vraag via ons contactformulier
Stel uw vraag
Of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Of download of bekijk onze informatiefolders
Informatiefolders

Andere bezoekers bekeken