Dry Cupping therapie

Dry Cupping therapie

In de Chinese geneeswijze wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en stagnaties in de energiedoorstroming opheft. In de fysiotherapie maken we ook gebruik van deze effecten. Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is verbetering van de circulatie in weefsels snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een Dry Cuppingbebehandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Door de vacuüm trekkracht van de kop worden de onderliggende spieren en huid extra doorbloed en ontdaan van afvalstoffen, waardoor de verstoring het lichaam kan verlaten via de poriën en het bloed. Dry Cupping heeft een enorme dieptewerking en ondersteunt het ontgiftingsproces van het lichaam. De glazen blijven op de huid terwijl het gebied eronder wordt behandeld. Blij ’glijdend cuppen’ is het mogelijk om met de glaasjes een diepe massage uit te voeren die tot diep in het bindweefsel gaat. Verklevingen worden opgeheven, en verharde spieren weer soepel gemaakt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is. Door de negatieve druk in de cups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

  • kou en opkomende verkoudheid,
  • spier- en gewrichtsklachten,
  • hoofdpijn/migraine,
  • rug-, nek- en schouderpijn,
  • pijn in de onderbuik,
  • zwelling, vocht in knie en enkel,
  • cellulitis-, maag- en darmklachten,
  • zwakke spijsvertering.

Na Dry Cupping massage

Na een Dry Cupping massage zijn vaak rode tot soms paarse plekken of strepen op de huid te zien (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm) die na enkele dagen verdwijnen. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

De eerste 2 dagen na de behandeling kan de huid beurs aanvoelen. Daarna blijven alleen de plekken zichtbaar, die overgaan in blauwe plekken en uiteindelijk wegtrekken. Wat blijft is de waarneming van meer ruimte, grotere mobiliteit en verbeterde lokale doorstroming in het behandelde gebied.

fysiotherapeuten binnen Fysio Steins | Hoogstraat

Dry Cupping wordt gebruikt door de fysiotherapeuten binnen Fysio Steins | Hoogstraat ter ondersteuning van het totale herstelproces. Dry Cupping beïnvloed het herstelproces omdat afvalstoffen worden opgeruimd en cellen weer energie kunnen opnemen en zo wordt het herstelproces vergroot. Bij Dry Cupping blijft de huid intact.

Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.


Deel deze pagina met vrienden en collega's


Neem direct contact op voor een afspraak
0412 - 453608
Of maak gebruik van ons afspraakformulier
Afspraak maken
Of stel uw vraag via ons contactformulier
Stel uw vraag
Of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Of download of bekijk onze informatiefolders
Informatiefolders

Andere bezoekers bekeken