Goed in uw lijf

Geplaatst op maandag 26 juni 2017

Craniosacraal-therapie helpt bij blokkade

Stel u rijdt op de snelweg en van het ene moment op het andere staat u stil. File.. Een verkeersopstopping belemmert de doorstroming. Pas als de opstopping is opgelost komt de verkeersstroom weer op gang. Precies zo werkt het in het lichaam. Een belangrijk deel van ons lichaam bestaat uit het zogenaamde bindweefsel. Hiermee zit alles aan elkaar vast. Bindweefsel beschermt de organen en zorgt voor de onderlinge beweeglijkheid ervan. Ook is het de weg waarlangs bloedvaten en zenuwen naar de organen worden geleid. Wanneer ergens in het bindweefsel een blokkade zit, dan stagneert de doorstroming, met mogelijke klachten tot gevolg.

Zachte aanraking en subtiele bewegingen

Als craniosacraal therapeut kan ik met mijn handen dit bindweefsel van hoofd tot voeten volgen. Zo voel ik waar verstoringen zitten. Door middel van zachte aanraking en subtiele bewegingen bevorder ik de doorstroming en zorg ik ervoor dat blokkades worden opgeheven. Het lichaam kan zich diep ontspannen. Soms gaat dit gepaard met een emotionele ontlading. Zo komt er weer ruimte voor de natuurlijke lichaamsfuncties en kan het lichaam zich herstellen. U hervindt uw eigen kracht en balans.

Haptonomie leert u beter naar uw lichaam te luisteren

  • Hoe bent u in contact met uzelf en de wereld om uw heen?
  • Voelt u zich thuis bij uzelf, in uw werk en uw relatie?
  • Kunt u voor uzelf opkomen?
  • Doet u wat u echt zou willen?

Bewust van de rol die gevoelens spelen

Haptonomie kan een waardevolle ondersteuning bieden wanneer u vastloopt. Door aanraking kunt u uzelf dieper ontspannen waardoor u weer goed in contact komt met uw lichaam. U wordt bewust van de rol die gevoelens spelen in het dagelijks leven en de manier waarop u gewend bent te reageren.
Met haptonomische vaardigheden leert u deze patronen (h)erkennen en benoemen. Er ontstaat een nieuwe balans tussen verstand en gevoel, waardoor u beter met klachten en problemen om kunt gaan. Zo kunnen allerlei blokkades in leven en werken worden opgelost.

Samengevat zou u kunnen zeggen dat beide methoden u beter in uw vel en meer in uw eigen kracht laten komen. Kortom: Goed in je lijf

Wim Meijerink

Maak een afspraak via 0412 - 453608 of gebruik ons contactformulier.


Deel deze pagina met vrienden en collega's




Bekijk het volledige blogoverzicht
Neem direct contact op voor een afspraak
0412 - 453608
Of maak gebruik van ons afspraakformulier
Afspraak maken
Of stel uw vraag via ons contactformulier
Stel uw vraag
Of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Of download of bekijk onze informatiefolders
Informatiefolders

Andere bezoekers bekeken