Duizeligheidsklachten

Geplaatst op vrijdag 28 februari 2020

Behandelen van positie duizeligheidsklachten

Bij draaiduizeligheid ziet u alles draaien of bewegen. U kunt hierdoor ook misselijk en angstig zijn. U kunt het beste even gaan zitten of liggen tot de duizeligheid voorbij is. Draaiduizeligheid komt meestal door een verstoring van uw evenwichtsorgaan. Draaiduizeligheid komt voor bij: positie duizeligheid (BPPD), neuritis vestibularis, de ziekte van Ménière en evenwichts-migraine (vestibulaire migraine).

Bij Fysio Steins | Hoogstraat zijn we extra geschoold in het behandelen van positie duizeligheidsklachten. Duizeligheidsklachten zijn dus niet levensbedreigend maar kunnen de levenskwaliteit aanzienlijk verminderen.

Klachten van draaiduizeligheid of lichtheid in het hoofd komen ongeveer twee keer vaker voor bij vrouwen dan mannen. Ongeveer 12% van de ouderen heeft last van duizeligheid en in ruim een derde van de gevallen wordt de diagnose aspecifieke duizeligheid gesteld.
Bij duizeligheid wordt onderscheid gemaakt tussen:
draaiduizeligheid (vertigo);
een licht gevoel in het hoofd of het gevoel bijna flauw te vallen (presyncope);
bewegingsonzekerheid, disbalans, onbalans of onvastheid ter been (desequilibrium).

Vertigo / Draaiduizeligheid

Duizeligheid is een algemene term voor een gevoel van desoriëntatie in de ruimte. Wanneer een patiënt het gevoel heeft continu in beweging te zijn en zogenaamde draaisensaties ervaart spreekt men van vertigo.

Vertigo is dus een subtype van duizeligheid. Bij ernstige vormen van duizeligheid heeft de patiënt valneigingen en kan niet meer functioneren. Patiënten die een stoornis aan het evenwichtssysteem hebben, ervaren duizeligheidsklachten en vertigo in veel extremere mate, gedurende langere periodes en meestal op heel ongebruikelijke momenten. Vaak voelen ze een duizeligheidsaanval niet aankomen.
Neem direct contact op met uw huisarts als u plotseling duizelig wordt samen met andere klachten, zoals dubbelzien, moeilijk praten of slikken, geen kracht in een arm of been.

Wilt u meer weten of heeft u vragen

De fysiotherapeuten van Fysio Steins | Hoogstraat informeren u graag. Bel ons geheel vrijblijvend 0412 - 453608 of gebruik ons contactformulier.


Deel deze pagina met vrienden en collega's




Bekijk het volledige blogoverzicht
Neem direct contact op voor een afspraak
0412 - 453608
Of maak gebruik van ons afspraakformulier
Afspraak maken
Of stel uw vraag via ons contactformulier
Stel uw vraag
Of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Of download of bekijk onze informatiefolders
Informatiefolders

Andere bezoekers bekeken