Pijnverlichtingsdagen

Geplaatst op dinsdag 3 oktober 2017

Pijnverlichtingsdagen bij Fysio Steins | Hoogstraat

Op 20, 21 en 22 oktober 2017 worden bij Fysio Steins | Hoogstraat te Heesch de Pijnverlichtingsdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen kunnen geïnteresseerden kennismaken met andullatietherapie. Eigenaar Nana Steins vertelt over haar praktijk, vak en interesse in andullatie. Andullatie kun je zien als een pijnstiller; een middel om pijn te verlichten.

Nana Steins (44) eigenaar van Fysio Steins | Hoogstraat. Als klein meisje ging zij graag met haar familieleden mee naar afspraken bij de fysiotherapeut. Ze wilde dolgraag meehelpen en wist toen al dat zij later fysiotherapeut zou worden. Die droom kwam uit met het behalen van haar diploma aan de HAN in 1996. Zes jaar later begon Nana in de praktijk van Dick van der Stappen, datzelfde jaar pakte zij de kans om de praktijk over te nemen. Nana verhuisde van Nijmegen naar Heesch en woont naar eigen zeggen met veel plezier in dit mooie dorp. De praktijk is gevestigd in een verbouwd woonhuis. "De wachtkamer is echt een huiskamertje. Dat verwachten mensen vaak niet", lacht ze. Het pand wordt gedeeld met een personal trainer, voedingsadviseuse en cranio-sacraaltherapeut. De lijnen zijn dus kort, en ook met externe specialisten wordt nauw samengewerkt. "Wendy komt bij ons langs om elastische kousen aan te meten. Daarnaast werken we veel samen met tandartsen, verloskundige praktijken en podotherapeuten. We zijn aangesloten bij landelijke netwerken, zoals Artrose Net, FyRaNet, ClaudicatioNet en OncoNet."

Specialistisch en persoonlijk

Na de overname volgde een speurtocht naar gespecialiseerde therapeuten en een administratief medewerkesters die de visie van Nana delen: persoonlijke aandacht en verder kijken dan een klacht. Ze vond haar ideale collega's. "Wij kijken op een andere manier naar patiënten. Zij moeten zich begrepen voelen. De mens achter een klacht wordt vaak vergeten, dat vind ik juist héél belangrijk. En mijn team gelukkig ook." Fysio Steins | Hoogstraat is specialist op het gebied van hoofd- en hals-fysiotherapie, oedeemtherapie en chronische pijn. Er zijn diverse beweegprogramma's voor onder andere patiënten met artrose, nekklachten en kanker, zorgprogramma's voor bijvoorbeeld mensen met diabetes of COPD en daarnaast allerlei specialistische therapieën. Daarnaast kan men er terecht voor Fysio Fitness, Mulligan Concept, Dry Needling en Bekkenfysiotherapie. "We hopen dat iedereen zich bij ons gehoord en begrepen voelt en dat we samen werken naar een zo gezond mogelijke toekomst." Om echt bij de top van de fysiotherapie te horen, voldoet de praktijk al jaren vrijwillig aan alle eisen - zoals ruime openingstijden - die de zorgverzekeraars aan een zogenoemde Pluspraktijk hebben gesteld. De kwaliteit wordt driemaal per twee jaar getoetst.

15-jarig jubileum

Van een kleine praktijk is Fysio Steins | Hoogstraat uitgegroeid tot een specialistische dorpspraktijk met een regionale functie. "Wij zijn erg gespecialiseerd, daardoor hebben we een groot verzorgingsgebied. Ook behandelen wij mensen bij hen thuis." De stempel die Nana op de praktijk heeft gedrukt, verdiende een naamswijziging: twee jaar geleden werd Fysiotherapie Hoogstraat Heesch omgedoopt tot Fysio Steins | Hoogstraat. Dit jaar viert het team het 15-jarig jubileum van de praktijk. "We maken er een speciaal jaar van met een aantal acties voor de patiënten. De Pijnverlichtingsdagen hebben we al twee keer eerder met tevredenheid georganiseerd, dus een nieuwe editie past mooi in ons programma."

Andullatie

In de praktijk wordt andullatietherapie al een aantal jaren toegepast als aanvulling op de behandelingen. "Bij patiënten met oedeem gerelateerde klachten of pijn door sport, of stress", somt ze op. Maar vooral de chronische pijnpatiënten maken gebruik van het andullatiematras, zoals mensen met fibromyalgie of reumatische klachten. "Er zijn toch een aantal mensen voor wie we met fysiotherapie niet genoeg kunnen betekenen en bij wie andullatie goed blijkt te helpen. Zij moeten alleen leren dat als ze minder pijn ervaren, ze niet opeens veel meer kunnen doen. Je moet andullatietherapie zien als iets wat je regelmatig herhaalt."

Persoonlijk kennismaken

Wilt u persoonlijk kennismaken met andullatietherapie of de praktijk van Nana? Kom dan op 20, 21 en 22 oktober naar de Pijnverlichtingsdagen bij Fysio Steins | Hoogstraat, gevestigd aan Hoogstraat 11 in Heesch. Voor meer informatie over de praktijk kunt u contact met ons opnemen.


Deel deze pagina met vrienden en collega's
Bekijk het volledige blogoverzicht
Neem direct contact op voor een afspraak
0412 - 453608
Of maak gebruik van ons afspraakformulier
Afspraak maken
Of stel uw vraag via ons contactformulier
Stel uw vraag
Of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Of download of bekijk onze informatiefolders
Informatiefolders

Andere bezoekers bekeken